Υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης Δήμου Ασπροπύργου & Περιφέρειας Αττικής για το ATTICA TV


 Όταν ένα κανάλι εδώ και χρόνια ονομάζεται ATTICA TV, οφείλει τουλάχιστον να έχει άμεση συνεργασία με τον φορέα διοίκησης της Αττικής που δεν είναι άλλος από την ίδια την Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό λοιπόν που δεν είχε γίνει από καιρό, έγινε επιτέλους μεταξύ Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και Δήμαρχου Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου!

Στο σημερινό της φύλλο, η τοπική εφημερίδα Θριάσιο αναφέρει σε άρθρο της, τα της υπογραφής της εν λόγω προγραμματικής συμβασης. Και το άρθρο παρακάτω αναφέρει χαρακτηριστικά:

" Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με στόχο την προβολή αναπτυξιακών προγραμμάτων, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, στο δημοτικό τηλεοπτικό κανάλι του Ασπροπύργου ATTICA TV. 
Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας παρέστησαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Αττικής. 
Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη, στόχοι της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ασπροπύργου και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου – ATTICA TV είναι: 
α) Να ενισχυθεί γενικότερα η προβολή της Αττικής μέσω της παρουσίασης των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής. 
β) Να προβληθεί το πρόγραμμα, η ειδησεογραφία, οι εκδηλώσεις (λόγου, πολιτισμού, αθλητικές), οι αναπτυξιακές δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητές της. 
γ) Να πληροφορηθεί ειδικότερα το κοινό για την δημιουργία ή εκμετάλλευση αναψυκτηρίων, επιμορφωτικών κέντρων, συνεδριακών κέντρων, εκθεσιακών κέντρων, αθλητικών κέντρων, την εκτέλεση επιμορφωτικών και άλλων συναφών προγραμμάτων, την προβολή κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με την αναβάθμιση την ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής. 
δ) Να ενισχυθεί η προβολή των αναγκών των κατοίκων του Δήμου Ασπροπύργου αλλά και συνολικά των αναγκών των κατοίκων όλης της Περιφέρειας Αττικής. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε πως μέσω αυτής τη συνεργασίας δίνεται η ευκαιρία μέσα από ένα αυτοδιοικητικό βήμα, να αναδειχθούν προγράμματα και παρεμβάσεις της Περιφέρειας υπέρ των πολιτών και τα οποία σχετίζον ται με κρίσιμα ζητήματα όπως η πολιτική προστασία, η υγειονομική πρόληψη και το περιβάλλον.
Παράλληλα σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αττικής αλλά και προβολής των συγκριτικών τουριστικών της πλεονεκτημάτων, καθώς και ενίσχυσης των σχέσεων με την ομογένεια σε όλο τον κόσμο. 
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι μέσα από αυτή μας τη συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου και το ATTICA TV, θα συνεισφέρουμε έμπρακτα στην έγκυρη και άμεση ενημέρωση των πολιτών, για διάφορα ζητήματα χρηστικά, που σχετίζονται με τη ζωή τους. Ξεκίνησε ένα αυτοδιοικητικό εγχείρημα, το οποίο θα δώσει βήμα στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και στους ίδιους τους πολίτες. 
Αυτό το εγχείρημα είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε να πετύχει, δυναμώνοντας τη φωνή της Αυτοδιοίκησης και συμβάλλοντας στην εμπέδωση της έννοιας της αποκέντρωσης από το κεντρομόλο κράτος αλλά και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης». 
Από τη δική του μεριά, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου δήλωσε:«Σήμερα ξεκινάει μία νέα ημέρα, μία νέα πορεία για το κανάλι του ATTICA TV. Πετύχαμε με αυτή τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, σε καθημερινή βάση, όχι μόνο για τις δράσεις του Α’ βαθμού, αλλά για τις δράσεις και του Β’ βαθμού, που είναι η Περιφέρεια Αττικής. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχοντας άμεση και σωστή ενημέρωση, οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν ανταπόκριση και απαντήσεις σχεδόν για κάθε τους αίτημα ή απορία. Θεωρώ ότι αυτό το εγχείρημα που κάνουμε εδώ στην Αττική θα πετύχει, διότι είναι κάτι που οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι μας. 
Το ATTICA TV είναι ένα κανάλι που αφορά κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται εξίσου, τόσο για την κυβερνητική πολιτική, όσο και για την τοπική και περιφερειακή πολιτική. Εύχομαι τέλος, το κανάλι και όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε από κοινού με τον Περιφερειάρχη να συντελέσει έμπρακτα στη σωστή ενημέρωση, ώστε οι πολίτες να καταφέρνουν να βρίσκουν διέξοδο στα αδιέξοδα που τους αφήνει η δύσκολη καθημερινότητα.» "

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές