Μεξικό: Νεκρός βρέθηκε εξαφανισμένος δημοσιογράφος


Νεκρός εντοπίστηκε Μεξικανός ανεξάρτητος δημοσιογράφος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανεξάρτητος μεξικανός δημοσιογράφος που είχε εξαφανιστεί στις 9η Αυγούστου, εντοπίστηκε νεκρός στην πολιτεία Σονόρα. Αυτό ανακοινώθηκε στον τύπο από την εισαγγελέα Ιντίρα Κοντρέρας, χθες Τρίτη 16/8/2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χουάν Άρχον Λόπες, 62 ετών, δημιουργός της ειδησεογραφικής σελίδας στο Facebook υπό τον τίτλο «A qué le temes» («Τι φοβάσαι»), βρέθηκε νεκρός στην πόλη Σαν Λουίς Ρίο Κολοράδο, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ..

Σύμφωνα με τις αρχές, η αιτία του θανάτου ήταν κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός με αμβλύ αντικείμενο. «Δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο στην έρευνα» που διενεργείται για την υπόθεση, τόνισε η κυρία Κοντρέρας.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), ο Χουάν Άρχον Λόπες, για να τα βγάζει πέρα, εκτός από τη δημοσιογραφική του δουλειά εργαζόταν σε τοπικό εστιατόριο.

Σύμφωνα με την RSF, από την αρχή της χρονιάς έχουν δολοφονηθεί 13 δημοσιογράφοι στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για όσους ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Πάντως, σε αυτό το στάδιο, ο Άρχον Λόπες δεν έχει συμπεριληφθεί στον απολογισμό, καθώς δεν είναι γνωστό το κίνητρο του φόνου του.

Η μεξικανική κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων μέσα στο 2022, εκτιμώντας πως κάποια από τα θύματα δεν σκοτώθηκαν εξαιτίας της δουλειάς τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Ο Χουάν Άρχον Λόπες δημιούργησε τη σελίδα «Τι φοβάσαι» το 2020 και δημοσίευε σε αυτή διάφορες ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων του αστυνομικού δελτίου. Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του, τη 2η Αυγούστου, αναφέρονταν στην εύρεση και την επιστροφή αντικειμένων που είχαν κλαπεί από σπίτι και στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές