Tο "Astronio" αποχαιρετά τον σπουδαίο αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο.


Η είδηση του θανάτου του σπουδαίου αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου συγκλόνισε όχι μόνο τον επιστημονικό κόσμο αλλά και όλους εκείνους που κοιτούν τα άστρα και αναρωτιούνται "...άραγε είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν;"

Το PROAGELOS.GR αναδημοσιεύει το μήνυμα που άφησε ο αστροφυσικός και Youtuber (κανάλι Astronio) Παύλος Καστανάς, αποχαιρετώντας με τον δικό του τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα και επικεφαλή του Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύση Σιμόπουλο ο οποίος "έφυγε" χτυπημένος από καρκίνο.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Πριν από λίγες ώρες έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος δάσκαλος Διονύσης Σιμόπουλος. Αυτή τη στιγμή η θλίψη και η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη και δεν έχω τη δύναμη να πω περισσότερα. Θα επανέλθω όμως σύντομα ώστε να τον τιμήσουμε όπως πρέπει. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του…».



Ο Παύλος Καστανάς είχε πάρει συνέντευξη από τον Διονύση Σιμόπουλο πριν από 3 χρόνια αναλύοντας πολλά θέματα γύρω από το χώρο και την εξέλιξη της αστροφυσικής και την εξερεύνησης του διαστήματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο Παύλος Καστανάς είναι επίσης διακεκριμένος αστροφυσικός και έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα μέσω του καναλιού «Astronio», με το οποίο έγινε Youtuber – φαινόμενο, αφού ξεπέρασε τους 250 χιλιάδες subscribers σε σύντομο (για τα ελληνικά δεδομένα) διάστημα.


Πηγή είδησης: Newsit.gr






 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές