Αποχωρεί από τα Αθηναϊκά FM ο Over 104.9


Το αθλητικό ραδιόφωνο Over 104.9 αποχωρεί από τα FM της Αθήνας αλλά συνεχίζει διαδικτυακά.

Η ανακοίνωση του Over 104.9 αναφέρει:


Σε λίγες ημέρες (15 Σεπτεμβρίου 2020) συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο Over FM βγήκε στον αέρα. Δύο χρόνια τώρα παλεύουμε χωρίς καμία οικονομική (εκτός από κάποιους καλούς φίλους) κι επιχειρηματική στήριξη να επιβιώσουμε. Το μέγα λάθος που κάναμε είναι ότι πιστέψαμε ότι στο ελεγχόμενο τοπίο των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας, υπάρχει χώρος για ανεξάρτητες φωνές, που δεν στοιχίζονται πίσω από κάποιο επιχειρηματικό συμφέρον.

Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ήρθαν να μας διαψεύσουν οικτρά και να τιμωρήσουν την αφέλειά μας. Η υπόθεσή μας έφτασε μέχρι τη Βουλή. Η τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με την οποία θα λυνόταν το πρόβλημα, σκόνταψε στην άρνηση της κυβέρνησης. Έγινε φανερό ότι δεν υπήρχε χώρος για… φτωχοδιάβολους στα FM, όταν πέντε – έξι επιχειρηματίες έχουν στην κατοχή τους πάνω από εικοσιπέντε (25) συχνότητες.

Η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά -όπως μας λένε- η απόφαση μπορεί να βγει και μετά από δύο – τρία χρόνια. Μας οδήγησαν, λοιπόν, σε οικονομικό πνιγμό και δυσβάστακτα για τις αδύναμες πλάτες μας χρέη.

Η προσπάθεια έφτασε μέχρι εδώ, χάρη στην υπομονή και το πείσμα των εργαζομένων, που πίστεψαν στο εγχείρημα και στην ουσία το χρηματοδότησαν. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Εμείς το ξεπεράσαμε.

Τώρα η μόνη (βιώσιμη) λύση είναι να συνεχίσουμε διαδικτυακά, περιορίζοντας δραστικά το κόστος κι αναπτύσσοντας (κατά το δυνατό) νέες δραστηριότητες (site, web tv, κτλ.). Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουμε ζωντανοί και να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να εξοφλήσουμε τα χρέη που δημιουργήσαμε, ρυθμίζοντάς τα. Για όλα αυτά θα υπάρχει ενημέρωση.

Αντιλαμβανόμαστε πως για κάποιους από εσάς, που ζείτε στην Αθήνα, είναι ένα επιπρόσθετο βάρος, σε δύσκολη εποχή. Τα… δεδομένα δεν είναι ατελείωτα. Ελπίζουμε ότι θα σταθείτε δίπλα μας. Έτσι κι αλλιώς τον τελευταίο καιρό μας ακούγατε μόνο διαδικτυακά. Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη. Την έχουμε ανάγκη και για τη συνέχεια.

Δεν απεμπολούμε τον αγώνα για τη δικαίωση, αν κι όταν αποφασίσει το ΣτΕ. Δεν εγκαταλείπουμε το όνειρο. Θα παλέψουμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, μαζί με όσους πιστεύουν ακόμα στο εγχείρημα, γιατί αυτή η παρέα που δημιουργήθηκε δεν πρέπει να χαλάσει. Μαζί θα τα καταφέρουμε…ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές