ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ: Στον ανακριτή χρήστες συνδρομητικών υπηρεσιών


 Όπως διαβάσαμε από το blog του Γρηγόρη Μελά ...

Συντονισμένες είναι οι οργανωμένες προσπάθειες των Ελληνικών διωκτικών αρχών να πατάξουν το φαινόμενο της πειρατείας οπτικοακουστικού περιεχομένου μέσα από την πώληση παράνομων αποκωδικοποιητών που προωθούν στην αγορά διάφορα κυκλώματα.
Οκτώ είναι εκείνοι οι χρήστες που ομολόγησαν στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ότι απέκτησαν παράνομη πρόσβαση σε πλατφόρμες περιεχομένου (όπως κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως) χωρίς την άδεια των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η "πειρατική" χρήση προγράμματος συνδρομητικής τηλεόρασης επιφέρει ποινικές ευθύνες και πιο συγκεκριμένα ποινές φυλάκισης τουλάχιστον ενός μήνα και χρηματική ποινή έως και €15.000. Μάλιστα, κατά καιρούς έχουν καταδικαστεί χρήστες τέτοιου παράνομου περιεχομένου. Τον Δεκέμβριο, είχε προκύψει αντίστοιχη περίπτωση σύλληψης επτά ατόμων από την Ασφάλεια Πατρών για "πειρατεία" σε συνδρομητικά κανάλια. Τα άτομα αυτά ανήκουν στους 2000 πελάτες της "ψηφιακής" σπείρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, oι πειρατικοί αποκωδικοποιητές έχουν πρόσβαση στο internet. Μέσα από το διαδίκτυο ανανεώνονται οι πλαστές πιστοποιήσεις και οι κωδικοί που "σπάνε" για να δίνουν πρόσβαση στις πλατφόρμες. Έτσι τα κυκλώματα δημιουργών και πωλητών των αποκωδικοποιητών αποκτούν πρόσβαση στο δίκτυο των χρηστών, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ, αποτελούν υποψήφια θύματα υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (π.χ. προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο, κωδικοί πρόσβασης αλλά και οικονομικά δεδομένα όπως τραπεζικοί λογαριασμοί, στοιχεία TAXISnet κ.ά. ).



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές