Ευτυχώς που ο bwinΣΠΟΡ FM ξέθαψε τον "Tsim Booky" και μας έκανε να γελάσουμε λίγο παραπάνω...



Ένα ρεπορτάζ από το 2017 παρουσιάζει έναν Ελληνο-αυστραλό οδηγό ταξί να τρολάρει ούτε λίγο-ούτε πολύ, δημοσιογράφο του τοπικού καναλιού 9 καθώς παρουσιαζόταν με ευφάνταστα ονόματα που μπορεί για τους Αυστραλούς να μην έχουν κανένα νόημα αλλά σε εμάς τους Έλληνες κλείνουν «πονηρά» το ματάκι!

Αυτό το ρεπορτάζ έγινε αναφορά στις εκπομπές του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ,«Δυο λέρες μόνο» και "Fight Club" και μας έκανε να γελάσουμε καθώς αυτή η ιστορία του "down under" ταξιτζή μας είχε διαφύγει τελείως!

Ανατρέξαμε λοιπόν στον ανεκτίμητο θησαυρό που κρύβει το google και ξετρυπώσαμε το ρεπορτάζ όπως το παρουσίασε στις 18/2/2017 η Νάνσυ Κουλούρα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ :

Ο διάσημος «Tsim Booky» εξηγεί γιατί τρόλαρε τους Αυστραλούς ρεπόρτερ

Ο Ελληνοαυστραλός ταξιτζής είχε άχτι τα τοπικά ΜΜΕ και αποφάσισε να τα εκδικηθεί... με τον καλύτερο τρόπο

Δύο μικρές λεξούλες, τις οποίες παρουσίασε στον Αυστραλό δημοσιογράφο ως το όνομά του, ήταν αρκετές για να μετατρέψουν τον «Tsim Booky», τον πλακατζή ομογενή ταξιτζή από την Καλαμάτα, σε πρόσωπο της εβδομάδας.

Το τρολάρισμά του στον ρεπόρτερ που ζήτησε να του πάρει συνέντευξη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, με άλλους να βρίσκουν την πλάκα του ξεκαρδιστική και άλλους να τον επικρίνουν, λέγοντας ότι παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα για τους Έλληνες, ενισχύοντας τη φήμη τους ως «κάφρους».

Την παρεξήγηση για τα κίνητρα του τρολαρίσματός του θέλησε να λύσει ο Ελληνοαυστραλός ταξιτζής, μιλώντας στο ελληνικό site της Αυστραλίας Νέος Κόσμος. Όπως τόνισε, ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν θέλησε να συστηθεί στον αυστραλιανό τηλεοπτικό κοινό ως... Tsim Booky.

«Τα αυστραλιανά ΜΜΕ πήγαιναν γυρεύοντας. Εδώ και αρκετό καιρό, όχι μόνο αποφεύγουν να μεταδώσουν τα αιτήματα των ταξιτζήδων, αλλά κοροϊδεύουν τόσο εμάς όσο και τις κινητοποιήσεις μας» εξηγεί ο ταξιτζής Γιάννης, συμπληρώνοντας ότι δεν το πολυσκέφτηκε όταν έδωσε αυτό το... παράξενο όνομα στον δημοσιογράφο.

«Κάποιοι έσπευσαν να με κρίνουν και να πουν ότι ντροπιάζω την ελληνική κοινότητα και τους συναδέλφους μου. Ωστόσο, όλοι όσοι με ξέρουν με φωνάζουν "ο πλακατζής" για το αιχμηρό και κυνικό χιούμορ μου», αναφέρει ο ταξιτζής, αναφέροντας στις συνέχειες τις δυσκολίες που έχει φέρει στο επάγγελμά του το σχέδιο της κυβέρνησης να εξαγοράσει τις άδειες των ταξιτζήδων, με σκοπό την ενιαία έκδοση νέας άδειας που θα καλύπτει τα ταξί, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και υπηρεσίες όπως το Uber.

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση της Αυστραλίας μας αρπάζει τις άδειες δίνοντάς μας ψίχουλα. Πολλές οικογένειες οδηγούνται στην καταστροφή και τα ΜΜΕ απλώς μας κοροϊδεύουν ή μας αγνοούν. Χάρη στο γελοίο παρατσούκλι μου, τα παράπονά μας κέρδισαν λίγη προβολή. 'Ημουν θυμωμένος με τα τηλεοπτικά κανάλια επειδή μέχρι σήμερα φρόντιζαν να παίρνουν πάντα συνέντευξη από ηλικιωμένους Ελληνοαυστραλούς ταξιτζήδες, που μιλάνε σπαστά αγγλικά, ώστε να κατευθύνουν οι ίδιοι τη συζήτηση και να τους κάνουν να δείχνουν ανόητοι», τονίζει ο Γιάννης, καταλήγοντας ότι δεν μετανιώνει για την πλάκα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές