Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στα Μ.Μ.Ε.;


 Το ερώτημα του τίτλου αυτού του editorial γεννάται αρχικά μετά από περιστατικό που συνέβη στην περιοχή που ζώ τα τελευταία 25 και πλέον έτη, τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.


"Ομάδα κατοίκων επιτέθηκε σε Ρομά που ζούν στην περιοχή" , διάβαζα στα sites. Αντίστοιχη παπαριά ξεστόμησε και από την πρωινή του εκπομπή και ο Γιώργος Παπαδάκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το τοπικό κανάλι Attica TV έβγαλε σε τηλεφωνική συνέντευξη τον δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Μελετίου ο οποίος ούτε λίγο-ούτε πολύ αποποιήθηκε των ευθυνών του και έτσι μεταδόθηκαν από την τηλεοπτική συχνότητα που του ανήκει ψευδείς ειδήσεις !

Πολλές φορές θα με ακούσει κανείς να μιλάω και να λέω για "καθοδηγούμενα" μέσα ενημέρωσης. Μην μου πει κανείς πως δεν υπάρχουν τέτοια μέσα ! Το σύνολο των ιδιωτικών σταθμών εκφράζει συγκεκριμένα συμφέροντα. Ας μη μιλήσει κανείς και για την ΕΡΤ, η οποία κάθε που αλλάζει η κυβέρνηση αλλάζει και το τροπάρι της.

Είναι άσχημο πράγμα να συνειδητοποιείς πως ενώ ζείς σε μια "ψεύτρα κοινωνία" πρέπει να υποστείς σε καθημερινή βάση και την διαδικασία της ενημέρωσής σου με ψευδείς ειδήσεις. Κι όταν λέμε ψευδείς ειδήσεις , μιλάμε για μη τεκμηριωμένες ειδήσεις.

Πως μπορεί κάποιος να μιλά για ομάδα κατοίκων που επιτίθεται σε Ρομά όταν αυτοί προκαλούν με την παραβατική συμπεριφορά τους και ζούν σε βάρος των κατοίκων της περιοχής που ζώ. Αλήθεια, κανείς δεν έχει καταλάβει πως από την ώρα που ο Γ.Α.Π. πήρε την εξουσία στα χέρια του, οι μειονότητες κάνουν πάρτυ σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας ;

Γυρίζω το τροπάρι και φεύγω από το τοπικιστικό αυτό παράδειγμα που σας ανέφερα προκειμένου να σας υπενθυμίσω πως ακόμα και στην Πρωτεύουσα της χώρας, κάθε λογής λαθρομετανάστες αλωνίζουν και παρόλα αυτά κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ασχολείται με τα καμώματά τους.

Μάγερ και Φαβιέρου, Άγιος Παντελεήμωνας, Ομόνοια ... λίγες από τις περιοχές που για να τις περπατήσεις πρέπει αρχικά να κάνεις τον σταυρό σου μη σου συμβεί τίποτα γιατί έτσι και στην πέσει κανένας, την έβαψες. Μην περιμένεις φίλε την κεντρική εξουσία να σε σώσει, εκεί έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές της και η χώρα έχει μπει στον αυτόματο πιλότο. Που οδηγούμαστε; Αναπάντητο ερώτημα.

Σκέψεις πολλές τριγυρνάνε άναρχα στο μυαλό μου. Έχω ζήσει από μέσα την λειτουργία του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και έχω πλέον αποδεχτεί πως ο καθένας μέσα από μια στήλη εφημερίδας ή από το μικρόφωνο θα λέει ες αεί το κοντό του και το μακρύ του ως άλλος ένας καθοδηγητής γνώμης.

... κι εμείς, πρόβατα για σφαγή αποδεχόμαστε όσα μας επιβάλλουν !
Μήπως τελικά πρέπει να δραπετεύσουμε από το μαντρί ; ... λέω εγώ τώρα ...
أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές