V for Vendetta


Δεν συνηθίζω να βλέπω ταινίες που μπορεί να έχουν έστω και το παραμικρό ψήγμα βίας. Παρόλα αυτά, απο περιέργεια και μόνο παρακολούθησα στην τηλεόρασή μου την ταινία "V for Vendetta".

Με την ολοκλήρωση της, η όλη υπόθεσή του έργου μου έφερε αμέσως στο μυαλό τους "αγανακτισμένους" που έκαναν από το πουθενά το δικό τους κίνημα αντίστασης.

Όσοι έχετε δει την ταινία, φαντάζομαι πως ίσως σκεφτήκατε : "Αφού ο V θέλησε να καταστρέψει το Βρετανικό κοινοβούλιο, γιατί δεν μπορούν τόσες χιλιάδες αγανακτησμένοι στο Σύνταγμα όλες αυτές της ημέρες ; "

"Με πορδές δεν βάφονται αυγά", λέει η σοφή Ελληνική παροιμία. Δράση χρειάζεται ! Και κατά πως φαίνεται, σιγά-σιγά κάτι κινείται . Κι όσο καπέλωμα και να πέσει από διάφορες καθοδηγούμενες ομάδες, στο τέλος όλοι αυτοί οι αγανακτησμένοι, δυνατοί, θα βγάλουν τις μάσκες του V και αντί να μείνουν μόνο στο σύνθημα γηπεδικού χαρακτήρα "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" θα έρθει η ώρα που θα κάνουν το ντου και θα τα ρημάξουν όλα ! Εγώ προτείνω πάντως, την επόμενη φορά να μπλοκάρει ο κόσμος και τον Εθνικό κήπο για να μην έχουν απο που να φύγουν οι "ένοικοι" της Βουλής !

Δεν μ΄αρέσει να σπέρνω δαιμόνια αλλά η όλη κατάσταση που βιώνω σαν Έλλην πολίτης με έχει εξοργήσει και το μυαλό μου μπήκε στη διαδικασία να κάνει όλους αυτούς τους συσχετισμούς.

Παρόλα αυτά και στο internet κυκλοφορεί ένα ωραίο εικονίδιο το οποίο συσχετίζει την 21η Απριλίου του '67 με την 21η Απριλίου του 2010 και την ένταξη της Ελλάδας σε καθεστώς επιτήρησης. Άν δεν είναι σύγχρονη χούντα αυτό που ζούμε, τότε τί είναι; Ο κόσμος ξύπνησε όμως και τους πήρε χαμπάρι.

Το στουπί μπήκε στη μολότωφ, την φυτιλιά περιμένουμε και μετά το ελικόπτερο που θα σας φυγαδεύσει ... κερατάδες !!!
أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές