Α.Π.Ο.Ε.Λ...ΛΗΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ !


Είναι τρομερό καμιά φορά πως τα φέρνει η τύχη και το μυαλό μου στροφάρει κάνοντας σκέψεις με αποτέλεσμα να συσχετίζω πράγματα και να μην μπορώ να καταλάβω αν πρόκεται για απλές συμπτώσεις ή κάτι το προμελετημένο.

Τί εννοώ; Οι περισσότεροι σίγουρα θα είδατε τον αγώνα του Α.Π.Ο.Ε.Λ. με την Lyon προ ημερών. Και φυσικά διαπιστώσατε το πάθος των παιχτών της ομάδας των Ελλήνων της Λευκωσίας για την νίκη και την πρόκριση.

Το παράδοξο που μου φέρνει στο μυαλό συσχετισμούς είναι πως ενώ βλέπω πολύ επιλεκτικά ποδοσφαιρικούς αγώνες πλεόν, αυτό το παιχνίδι δεν ήθελα να το χάσω. Και δεν ήθελα να το χάσω γιατί μόνο και μόνο το "ταξίδι" που έχει κάνει η ομάδα της Κύπρου στο Champions League μου θύμισε τον δρόμο που χάραξαν μέχρι τον τελικό οι παίχτες του Όττο Ρεχάγκελ στην Πορτογαλία το 2004.

Αν σας πέρασε έστω και για λίγο από το μυαλό κάτι τέτοιο, τότε εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος !

Από την άλλη πάλι, αν αναλύσετε το ακρονύμιο Α.Π.Ο.Ε.Λ. θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελλήνων Λευκωσίας. Ελλήνων όπως ο Κόντης και ο Χιώτης που κάποιοι στην Ελλάδα τους θεώρησαν αποτυχημένους και σήμερα μετά την πρόκριση της ομάδας στους 8 της Ευρώπης τους εκτιμούν και τους σέβονται.

Σε μία Ελλάδα λοιπόν, που βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής κατάρρευσης, παίχτες σαν το Χιώτη ανέβασαν ψηλά τον Ελληνισμό και έδωσαν χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα έστω και πρόσκαιρα.

"Οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε θαύματα" δήλωσε ο τερματοφύλακας του Α.Π.Ο.Ε.Λ. μετά το τέλος του αγώνα αλλά ο πραγματικός αγώνας δεν γίνεται στο γήπεδο αλλά στο στάδιο της καθημερινότητάς μας. Και της δικής μου και της δικής σου φίλε αναγνώστη. Όλων μας !

Μετά από αυτή τη νίκη και τα λόγια του Χιώτη, φαντάζομαι πως είναι εύκολο να αντιληφθείτε πως κάποια πράγματα τελικά δεν είναι τυχαία. Ο Ελληνισμός πάντα ήταν στο μάτι του κυκλώνα και όταν κάτι πάει να αποσυνθέσει τον Ελληνισμό, ευτυχώς θα συμβεί κάτι άλλο που θα αναπτερώσει άμεσα το ηθικό του Έλληνα. Τυχαίο; Δεν νομίζω (που λέει και η γνωστή διαφήμιση).

Έτσι και τώρα. Καμιά τρόικα και κανένας κερατάς δεν θα μας χαλάσει την διάθεση. Εμείς θα βλέπουμε μπάλα και θα καμαρώνουμε τα κατορθώματα των Ελληνικών ομάδων.

 Έτσι ... για σπάσιμο !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές