Ομάδα που κερδίζει ... δεν αλλάζει !

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει κάποιους που ασχολούνται φανατικά με το ποδόσφαιρο, να λένε πως "ομάδα που κερδίζει ... δεν αλλάζει" ! Όμως έρχονται στιγμές που αυτό δεν επιβεβαιώνεται πάντα σε όλους τους τομείς.

Τρανό παράδειγμα της μη επιβεβαίωσης του κανόνα αποτελεί στον χώρο των media ο Real FM. O ραδιοσταθμός που εδώ και χρόνια έχει εξελιχθεί σε σταθερή αξία στην ενημέρωση του κόσμου. Με μια δυνατή ομάδα συντελεστών και με εκπομπές που ήδη ξεχωρίζουν, έρχεται ξαφνικά να ενδυναμωθεί περισσότερο με προσθήκες όπως αυτές του Βασίλη Κουφόπουλου και του Κωνσταντίνου Λαβίθη.

Το ερώτημα που γεννάται βέβαια μετά από τέτοιου είδους προσθήκες, είναι το πόσο εύκολα πραγματικά ο τελικός αποδέκτης, που δεν είναι άλλος από τον απλό ακροατή, μπορεί να αποδεχτεί νέα πρόσωπα στο δυναμικό ενός σταθμού που ακούει και εμπιστεύεται.

Σαν ακροατής αλλά και σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στο παρελθόν, έχω μάθει να ξεχωρίζω τί είναι ίσως εύκολο να παραμείνει σταθερό και τί πιθανότατα μπορεί να μην αντέξει στον χρόνο. Όλα εξαρτώνται από το είδος της εκπομπής πάνω απ΄όλα και τον τρόπο που ο παρουσιαστής θα διαχειριστεί τον χρόνο που του δίνεται "για να κάνει το κομμάτι του".

Μια προσθήκη που ενδυνάμωσε πραγματικά τον Real ήταν αυτή των παιδιών της "Ελληνοφρένειας". Ο σταθμός είχε ανάγκη μιας σατιρικής εκπομπής και ο Θύμιος με τον Αποστόλη εδραιώθηκαν γιατί ξέρουν να κάνουν καλά αυτό που κάνουν. 

Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση εκπομπής που κατά τη γνώμη μου "χαντακώθηκε" στην κυριολεξία ήταν αυτή του "Άγρυπνου" Μάνου Τσιλιμίδη. Προσωπικά πιστεύω πως η προσθήκη Λαβίθη στον Real ανέκοψε την ήδη δυναμική πορεία του "Άγρυπνου" ο οποίος είχε αποκτήσει το δικό του κοινό σε σημείο που να έχουν δημιουργηθεί δυο νυχτερινά block ακροατών: οι fans Λαβίθη και οι fans Τσιλιμίδη.

...κακά τα ψέματα αυτές οι δυο εκπομπές μεταξύ τους ήταν ανταγωνιστικές και η κίνηση της διακοπής της εκπομπής του Τσιλιμίδη για να μεταφερθεί στη πρωινή ζώνη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ακροαματικότητα του σταθμού. Είπαμε, δύσκολα ο κόσμος συνηθίζει τις αλλαγές !

Και δεν είναι μόνο ο κόσμος που συνηθίζει δύσκολα τις αλλαγές αλλά και οι ίδιοι οι παρουσιαστές καμιά φορά. Είδε κι έπαθε ο Κωνσταντίνος Λαβίθης να συνηθίσει πως είναι στον Real. Μάλλον του λείπει ακόμα "Η φωνή της Αμερικής" και τα δελτία ειδήσεων που κάθε τρείς και λίγο έκοβαν την ροή της εκπομπής του. Εδώ καλά-καλά το ότι ο Real έχει διαφορετικό σύστημα αναμονών στο τηλεφωνικό του κέντρο ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον νεοφερμένο "λυκάνθρωπο" της Κηφισίας.

Ναι, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, όμως για 'μένα αν ήθελε ο χ-ψ υπεύθυνος του Real "να έχει στη μπρίζα" το ακροατήριο θα έπρεπε αφού άλλαξε την ώρα μετάδοσης της εκπομπής του Μάνου Τσιλιμίδη, να τον μεταφέρει στις 5 το πρωί ώστε με το που θα τελειώσει ο Λαβίθης, ο Τσιλιμίδης να έχει ένα καλό lead in για το ξεκίνημα της εκπομπής τους και φυσικά ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας των ακροατών του.

Για φανταστείτε, 00:00 με 5 Λαβίθης , 5 με 8 ο Τσιλιμίδης και στο καπάκι ο "θείος" Τράγκας για τη συνέχεια. ...και μην αναρωτηθείτε τί θα γίνει ο Χουδαλάκης, ούτως ή άλλος μια ζωή μπαλαντέρ του σταθμού ήταν μαζί με τον Κοτρώτσο.

Στον χώρο των Μ.Μ.Ε. όλες οι αλλαγές είναι φυσικά ευπρόσδεκτες ... αρκεί να γίνονται με προσοχή και όχι βιαστικά. Το ραδιόφωνο πάντα με εντυπωσίαζε σαν μέσο. Κίνήσεις του τύπου "κάνω μεταγραφές για να κλείσω το σπίτι του άλλου" όμως κάπως με χαλάνε ... γεια να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και πόσο θα αντέξουν οι ραδιοπερσόνες ... εδώ θα'μαστε και θα τα ξαναπούμε !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές