Ανασκόπηση ημερών 1/1/2015 ως 11/1/2015

Η νέα χρονιά βρήκε όλους εσάς τους φίλους αναγνώστες του διαδικτύου να υποδέχονται το νέο ανανεωμένο proagelos.gr το οποίο ήρθε για να μείνει !

Μέσα από αυτό το πρώτο weekly review θα αναφέρουμε σε γενικές γραμμές τα γεγονότα που κέντρισαν το ενδιαφέρον ως τις 11 Γενάρη.

Βρισκόμαστε καταμεσής της προεκλογικής περιόδου και ενώ τα κόμματα είναι σε αναβρασμό ώστε να συμπληρώσουν τις υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτιά τους, στις 3 του Γενάρη είχατε την ευκαιρία να δείτε σε live streaming μέσα από το proagelos.gr την ομιλία Γ.Α.Π. για την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Όμως οι ειδήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην πολιτική. Οι εξελίξεις γύρω από το τραγικό συμβάν με τη φωτιά στο Norman Atlantic είναι καταιγιστικές. Οι Έλληνες αναφέρουν πως οι Ιταλοί επιχειρούν "κουκούλωμα" στην υπόθεση έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς και το θέμα των αγνοουμένων που έχει προκύψει και από πλευράς του ο Ιταλός εισαγγελέας επιθυμεί την συνδρομή των Ελληνικών εισαγγελικών αρχών σχετικά με τον συντονισμό των ερευνών.

Η βαλίτσα με το Norman Atlantic θα πάει πολύ μακριά όπως φαίνεται αλλά αυτό δεν αποτελεί την αιτία απωλειών στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 5 του μηνός. Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 789,20 μονάδες μειωμένος κατά 5,63% .

Την Τρίτη στις 6 του μηνός ακούστηκαν πάλι από την Γερμανία σενάρια για το λεγόμενο Grexit καθώς με την έξοδο της Ελλάδας η Ευρωζώνη θα ταρακουνηθεί σημαντικά. Ταρακούνημα για τους φίλους Ολυμπιακούς ήταν η αποχώρηση Μίτσελ ωστόσο, από την ομάδα του Πειραιά με τον αθλητικογράφο Κώστα Νικολακόπουλο να τρολλάρει το σύμπαν, αναφέροντας ραδιοφωνικά πως ο Σταϊκος Βεργέτης θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας ! Την ίδια ώρα, και ο Γιώργος Δώνης αποχωρεί από τον πάγκο του Α.Π.Ο.Ε.Λ. .

Στο αστυνομικό δελτίο, φτερά έκαναν στις 7/1 , 110.000 ευρώ μετά από διάρρηξη με οξυγονοκόλληση σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) σε τράπεζα στην περιοχή της Καβάλας. Παράλληλα, εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Πέμπτη 8 Γενάρη και με φόντο την επίθεση τζιχαντιστών στο Παρίσι κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα. Στα πάτρια εδάφη, η ΑΕΚ έδειξε σε όλους με τα 3 γκολ στον Ατρόμητο πως η θέση της δεν είναι στη Football League και πάει "τρένο" για φιναλίστ του κυπέλου !

Παρασκευή 9 του μήνα, κι ενώ ανακοινώνουν τα κόμματα τους εκλογικούς τους σχηματισμούς, στη Γαλλία έπεσαν νεκροί οι δυο τζιχαντιστές που ήταν στο στόχαστρο για την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Σε ένα ηλιόλουστο Σαββατιάτικο πρωινό, όσοι πέρασαν από τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα events του Hub Of Happiness που διοργάνωσαν εθελοντικές οργανώσεις. Ζογκλέρ, Zumba, χορός, τραγούδι και πολλές αγκαλιές περίμεναν τους περαστικούς.

Ποδοσφαιρική ημέρα η Κυριακή με την ΑΕΚ να κερδίζει με 5-1 την Καλλιθέα και τον Ολυμπιακό "πρωταθλητή χειμώνα". Κι από τα ευχάριστα, στα δυσάρεστα καθώς έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές. Η δισκογραφία του μετρά περίπου 300 ηχογραφήσεις τραγουδιών.





أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές