Cyprus Airways: Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο.

Όσο κι αν απέχει χιλιομετρικά η Κύπρος από την μητέρα Ελλάδα, το proagelos.gr δεν θα μπορούσε ποτέ να παρουσιάσει μια είδηση που προέρχεται από τα Μ.Μ.Ε. της Μεγαλονήσου.


Κι αυτή η είδηση "έσκασε" ως κεραυνός εν αιθρία. Η Cyprus Airways κλείνει καθώς  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι ενισχύσεις που λάμβανε η εταιρεία από το Κυπριακό κράτος ήταν ασυμβίβαστες και έτσι η εταιρεία έπρεπε να επιστρέψει του τα χρήματα στο κράτος, πράγμα δύσκολο αφού αντιμετωπίζει έντονες οικονομικές δυσχέρειες. 



Μάλιστα σχετική αναλυτική ανακοίνωση υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρίας και οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν από τα Κυπριακά πολιτικά κόμματα αλλά και από τους εργαζόμενους στην αεροπορική εταιρία.


Υπάρχει όμως μέλλον για τις Κυπριακές αεροπορικές μεταφορές ; 



Πληροφορίες Κυπριακών ΜΜΕ, θέλουν την low cost αεροπορική εταιρία Ryan Air να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Cyprus. 



Οι Ιρλανδοί, ούτε λίγο-ούτε πολύ προτείνουν περιορισμένου μεγέθους επένδυση, τον διπλασιασμό του σημερινού στόλου αλλά και του επιβατικού κοινού σταδιακά με την διατήρηση έδρας και της ιστορικής επωνυμίας "Cyprus Airways" αλλά υπό καθεστώς νέου νομικού προσώπου, ώστε να μη δεσμεύεται από υποχρεώσεις και συμβάσεις.



Ότι αρχίσε ωραία το 1947, τελειώνει με πόνο το 2015. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν ...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές