Συμπόνια, αναγνώριση ή εκμετάλλευση ; Τροφή για σκέψη ...

Τον Αντώνη Μερακλή (δεν ξέρουμε αν είναι το κανονικό του επίθετο το Μερακλής ή απλά ένα παρατσούκλι) τον γνωρίσαμε βλέποντας ένα αποσπασματικό βίντεο στο facebook όπου βρέθηκε έξω από κάποιες καφετέριες πέριξ της Νίκαιας και του Κορυδαλλού να παίζει ακορντεόν και να τραγουδάει.

Το θέμα είναι πως ο Αντώνης "βλέπει με τα μάτια της ψυχής" (if you know what we mean), για να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς αυτό το βλακώδες δημοσιογραφικό κλισέ. Ο Αντώνης λοιπόν όπως διαπιστώσαμε έχει φωνάρα και τραγουδάει όμορφα. Επίσης, όπως όλοι μας, έχει ένα πρότυπο και αυτό είναι ο Σταμάτης Γονίδης.

Διαβάσαμε δυο διαφορετικά ρεπορτάζ από τον ιστότοπο της Ζούγκλας και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα όταν είδαμε πως μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Αντώνη. Αυτή η έκπληξη ήταν ο Σταμάτης Γονίδης.

"Ο Αντώνης του δρόμου" όπως τον χαρακτηρίζει το zougla.gr πήρε μια εφήμερη χαρά ωστόσο ξαφνικά ...και από το πουθενά, βρέθηκε να ερμηνεύει σε στούντιο ηχογράφησης κομμάτι που έγραψε ο Σταμάτης Γονίδης. 

Δεν λέμε, το κομμάτι το ερμηνεύει πανέμορφα (δείτε το στο δεύτερο σύνδεσμο) και φαίνεται πως είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αντώνη. Του Αντώνη που από Μερακλής ξαφνικά έγινε Φωτεινός και μας έκανε και προβληματιστήκαμε ...

Έχουμε να δούμε στο προσκήνιο πολύ καιρό τον Σταμάτη Γονίδη και τώρα ξαφνικά έπρεπε να βρεθεί ένας τυφλός fan του για να επανεμφανιστεί, να γίνει θέμα στα media και να δώσει λίγη χαρά στον Αντώνη.

Από αυτή την επανεμφάνιση προέκυψε ο προβληματισμός μας. Δείχνεις συμπόνια επειδή έχεις δίπλα σου ένα τυφλό άτομο; Αναγνωρίζεις την αξία του και τη φωνάρα του και του γράφεις τραγούδι ; Ή στέλνεις τον Αντώνη στο στούντιο να ηχογραφήσει το κομμάτι που του έγραψες για να κάνετε λίγες παραπάνω πωλήσεις στα δισκοπωλεία;

Σταμάτη Γονίδη μας έδωσες τροφή για σκέψη αλλά δεν θα ασχοληθούμε παραπάνω ... Ο Αντώνης είναι Α.με.Α. και τα Α.με.Α. αξίζουν αγάπη και όχι οίκτο (με την καλή έννοια του όρου).

Και για να μην γίνουν παρεξηγήσεις, η ετυμολογία της λέξης "οίκτος" με τη θετική της έννοια ισοδυναμεί με το συναίσθημα της συμπάθειας για κάποιον που βρίσκεται σε πάσχουσα ή δυσσάρεστη κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές