Έλληνες αθλητές Α.με.Α. ξεφτιλίζουν το σαπιο Ελληνικό "κράτος"


Για μερικούς, ακούγεται πολύ λογικό το γεγονός να είναι κάποιος Ολυμπιονίκης και αμέσως να γίνεται "γαλονάς", "καραβανάς" (διαλέξτε όποια από τις δύο στρατιωτικές ορολογίες σας αρέσει) ή ακόμα και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ . Το σίγουρο είναι πως πέρα από τη δόξα αποκτά και φήμη.

Στην περίπτωση των παραολυμπιονικών και γενικότερα των αθλητών Α.με.Α. στην χώρα μας, η δόξα είναι εφήμερη και η φήμη ... ανύπαρκτη ! 

Προ καιρού, η περίπτωση του παραολυμπιονίκη αρσηβαρίστα Παύλου Μάμαλου έκανε ιδιαίτερη αισθηση σε όλους καθώς σήκωσε στον πάγκο 240 κιλά, έκανε Παγκόσμιο ρεκόρ ...και κανείς κρατικός λειτουργός, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, δεν σκέφτηκε να πεί σε αυτόν τον Αθλητή απλά ένα  ...ευχαριστώ, για αυτό που κατάφερε ... λόγικό λοιπόν ο Παύλος Μάμαλος να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για αυτή την απαξιωτική αντιμετώπιση από την κεντρική εξουσία.

Δεν είναι όμως μόνο η περίπτωση του Παύλου Μάμαλου. Πρόσφατα έγινε γνωστή η 5η θέση στο άλμα εις μήκος, που κατέκτησε η φοιτήτρια νομικής Στέλλα Σμαραγδή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.με.Α. που διεξήχθη στο Κατάρ. Η φοιτήτρια (επαναλαμβάνουμε) Στέλλα Σμαραγδή, με δυο άνεργους γονείς μετέβη στο Κατάρ με έξοδα που μπόρεσε η ίδια να εξασφαλίσει και με τη συνδρομή του σωματείου Νικήτης Χαλκιδικής. 

Φυσικά κι εδώ, για την επιτυχία της αθλήτριας δεν έγινε καμία αναφορά στα Μ.Μ.Ε. και κανείς κρατικός υπεύθυνος δεν την υποδέχτηκε κατά την επιστροφή της στην χώρα μας.

Ωστόσο αθλητές σαν τους προαναφερθέντες ξεφτιλίζουν στην κυριολεξία το σάπιο Ελληνικό "κράτος" το οποίο φυσικά ... ασχολείται με τα αθλήματα που βρίσκονται στο κουπόνι του στοιχήματος. 

Το "κράτος" που όταν κάνει λόγο για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, λογικά ασχολείται με τους γύφτους που θα πάρουν τις κάρτες αλληλεγγύης γιατί είναι εύκολοι ψηφοφόροι και όχι με τα Α.με.Α. για τα οποία δεν υπάρχει καμία υποστήριξη. Α.με.Α. είμαστε ν δυνάμει όλοι μας άλλωστε ... οπότε και οι αθλητές Α.με.Α. χρήζουν της ίδιας αδιάφορης αντμετώπισης με αυτή που υπάρχει στον απλό πολίτη, εκεί καταλήγουμε ...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές