Συνταγή για vegan γαλακτομπούρεκο!



Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
• Ceylon Coconut Oil Extra Virgin, Organic (για τα φύλλα)
• 400ml Cardinal Coconut Milk
• 400ml Cardinal Coconut Cream
• 200ml νερό
• 250gr λευκή ζάχαρη
• 200gr σιμιγδάλι ψιλό
• 50gr custard powder
• 1 βανίλια σκόνη
• 6gr μαργαρίνη
• 60gr νιφάδες καρύδας

Για το σιρόπι:
•420gr λευκή ζάχαρη
• 300ml νερό
• Φλούδες από 1 λεμόνι
• 1 στικ κανέλας


Εκτέλεση:

Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε να κρυώσει. 
Σε ένα μπολ αναμείξτε το custard powder με 3 κ.σ. γάλα καρύδας. 
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα καρύδας, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά. 
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέστε το σιμιγδάλι μέχρι η κρέμα να αρχίσει να δένει ελαφρώς. Προσθέστε το διαλυμένο custard powder και τη βανίλια, ανακατεύοντας, για να μην κολλήσει η κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει, προσθέστε το τρίμμα καρύδας και τη μαργαρίνη και ανακατέψτε πολύ καλά. 
Σε ταψί που έχετε λαδώσει στρώστε τα μισά φύλλα κρούστας περνώντας κάθε φύλλο με λάδι καρύδας. Ρίξτε την κρέμα, στρώνοντας καλά με μια μαρίζ. 
Διπλώστε τις άκρες των φύλλων που στρώσατε, καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα και περάστε με λάδι καρύδας. 
Χαράξτε τα φύλλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C για 1 ώρα. 
Μόλις βγάλετε από τον φούρνο, ρίξτε το σιρόπι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές